EEN HACKATHON VOOR EEN SOCIAAL VEERKRACHTIGER BRABANT!

Op 10 en 11 februari 2017 gingen we aan de slag tijdens de Bounce Backathon: dé hackathon sociale veerkracht in Brabant. Met een frisse blik zijn we samen met zo’n 50 professionals en studenten op zoek gegaan naar innovatieve en slimme oplossingen voor een sociaal veerkrachtiger Brabant. In teamverband hielpen zij concreet mee aan een sociaal veerkrachtigere provincie én maakten zij kans op een mooie prijs!

De Bounce Backathon is georganiseerd door de Provincie Noord-Brabant, in samenwerking met Het PON en Zet. Daarnaast werkten we samen met partners uit het onderwijs, het bedrijfsleven, welzijnsinstellingen en gemeenten.

HET THEMA
Sociale veerkracht is een actueel thema. De samenleving verandert continu en we worden steeds weer met een nieuwe problemen geconfronteerd. Denk bijvoorbeeld aan krimp, vergrijzing, een steeds grotere tweedeling in de samenleving, eenzaamheid, armoede of de komst van asielzoekers. Hoe gaan we daar als samenleving mee om? Deelnemers van deze hackathon kregen toegang tot kennis en data rondom dit thema. We daagden hen uit om, met een team, een CHALLENGE op te pakken en met creatieve oplossingen te komen.

Zij ontwierpen en maakten eigen concepten over hoe de sociale veerkracht in Brabant versterkt kan worden. Dat kon in de vorm van programma’s, apps, virtual reality, animaties, video, werkende prototypes, grafische weergaven – noem maar op. Iedereen was vrij om hardware, software, materialen en onderdelen mee te nemen die hielpen bij het ontwikkelen en pitchen van een concept. Een jury beoordeelde alle presentaties en koos de drie meestbelovende oplossingen.

LOCATIE
De Bounce Backathon werd gehouden in ’s-Hertogenbosch, bij de prachtige Jheronimus Academy of Data Science ’s-Hertogenbosch (JADS), in het historische Mariënburg klooster.

SOCIAL
Berichten over de Bounce Backathon en hoe het is geweest kan je vinden via #bouncebackathon en op Facebook.

De winnaars!
© 2016 Provincie Noord-Brabant | Ontwerp door Studio Blikwerk